OM OSS

Handbollsdata.se grundades av mig, Daniel Schnell, på min fritid. Intresset har varit stort när jag presenterat delar av statistiken på Twitter och flera eldsjälar har både velat hjälpa till och efterfrågat data. Jag insåg att det fanns en stor potential inom statistik och analys för serierna både i Handbollsligan och SHE, men även i övriga serier. Därför började jag arbeta på ett system för att samla in och presentera denna information på ett lättillgängligt sätt.

Med tiden utvecklades systemet till en omfattande databas som nu möjliggör att vi kan följa varenda serie och spelare i Sverige. Vårt mål är att bidra med högkvalitativ statistik som både elitsatsande föreningar och amatörspelare kan använda för att förbättra sitt spel och få en bättre förståelse för sin prestation på planen.

Vi är stolta över att erbjuda den mest tillförlitliga och detaljerade handbollsstatistiken på marknaden. Oavsett om du är en professionell spelare, tränare, eller bara en handbollsälskare som vill ha något att snacka om efter matcherna, hoppas vi att vår hemsida kan vara till hjälp. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

TACK TILL

Ett särskilt tack ska riktas till följande personer och föreningar. De har på ett eller annat sätt varit högst bidragande till att ett litet sidoprojekt växte sig större. När mina egna förmågor inte räckt till har dessa hittat lösningar och hjälpt till så att vi kommit hela vägen hit, ett stort tack!

IFK Ystad HK

Föreningen som utvecklade intresset och där jag tillsammans med spelare och ledare utvecklat databasen.

Linus Nyberg Larsson

Inspirerade mig till att förändra arbetssätt i insamling av data och som själv presenterar statistik på sin Twitter.

Emil Christoffersson & Martin Bergman

Goda vänner med programmerarutbildning som möjliggjort och utvecklat insamlingen av data på ett smidigt sätt. Utan er hade hemsidan inte funnits!