HANDBOLLSLIGAN & SHE

De två högsta ligorna i Sverige erbjuder besökare att själva granska och följa statistik löpande under säsongen. Det går att utläsa ännu mer avancerad statistik än vad som som syns i övriga serier, men någon måste sammanställa den. Därför erbjuder vi ett ännu starkare verktyg gällande just Handbollsligan och SHE som kan ge nya insikter på spelare och lag. Ta en titt på några exempel nedanför.

TA EN TITT PÅ NÅGRA AV VÅRA EXEMPEL

ÖVERBLICK

Exemplet illustrerar en liten del av en potentiell sammanställning med poäng per match och fördelningen på spelmål för övriga lag i samma serie. Denna utvecklas i sin tur vidare med procentuell fördelning, skottprocent per position, och mycket mer.

KONTRINGAR

Vill ni få bättre inblick i hur kontringsspelet ser ut i ligan? Då finns även denna data redo att presenteras både i antal skott och mål. Här kan vi dela upp siffrorna för både fas 1 och fas 2, samt den totala mängden kontringar som respektive lag haft under säsongen.

SKOTTPROCENT

Genom att jämföra antalet spelmål med totala skott (exklusive straffar) kan vi få en exakt skottprocent på respektive position per lag och spelare. På så vis säkerställer vi att det inte blir en skev jämförelse när vissa spelare lägger straffar, medan andra inte gör det.